Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

Titlul paginii web

 

INFORMATII DESPRE INDELETNICIRI CASNICE, MANCARE, SANATATE

Sursa http://www.celule-stem.eu/produse/olimpiq-stemxcell-stimulator-protector-celule-stem.html


Celulele stem adulte sunt acele celule care se pot transforma în orice tip de celule ale organismului, îndeplinind funcţiile specifice ale acestora.
Atfel spus le mai numim şi celule pluripotentente.
După fecundare, embrionul este compus din asemenea celule pluripotente. Incepând din ziua a 15-a, aceste celule se diferenţiază, din ele se formează celulele nervoase, musculare, osoase, de piele etc. Un anumit număr de celulel stem rămân, însă, în măduva osoasă.Despre munca la camp

Se smulgea din pamant tulpina, se facea un manunchi, care se punea in pamant asfel ca partea de unde se rupea sa fie in sus, caci pe acolo picura un fel de lichid alb si se lasa sa se inchege pana veneau cu randul de prasila inapoi. Mesteca de camp era astfel un fel de chewingum.
Bota = butoias din lemn pentru baut apa. Se ingropa in pamant sau se punea sub bagaje pentru a fi ferit de razele soarelui.

Pastrarea carnii iarna. Se punea in caldari si se tinea in fantana. Carnatii, toba, caltabosii se puneau in un anumit loc la streasina casei.Credinta despre cum va fi iarna.
Taierea porcilor in decembrie, a devenit si ocazie de a prevesti despre cum va fi iarna. Splina a fost astfel acel indicator al iernii. De exemplu, pentru iarna 2010-2011, iarna va fi mai blanda la inceput si mai grea la sfarsit, pentru ca vazuta in directia de la cap la coada a animalului sacrificat, splina a fost mai lata spre coada.

Articol nou

Creat 12/03/2010 18:15:36 | Ultima modificare 12/03/2010 18:15:36