Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

Titlul paginii web

 

TABLOURI IMAGINATE

1. O dată, demult, ca şi cum chemat dintru a lucrurilor vrajă, luminile cerului de moment al meu, nu au mai fost lumini, şi am conştientizat atunci că o perdea misterioasă a căzut instantaneu în jurul trupului, pentru care am zis: pentru ca focul etern al adevărului să inunde larg conştiinţa mea, mistuind ceea ce neagă valoarea sa şi conturând în icoane clare un sacru sens. Am rămas atunci eu în sinea mea. Realitatea aceasta stă ca o punte care leagă trecutul şi prezentul de viitor.
Poate că aici, în această primă reprezentare a conştientului, trebuie a avea rădăcina versurile: Cad amăgite în mrejele-mplinirii lumile, / Tot închegând voinţe într-o icoană!
2. Într-un alt context, mi-am dat seama că ieşisem dintr-o statuie în absolut. Păşeam pe o scoarţă nouă. Un cer aproape închegat, o altă realitate. Cum reuşesc să trec în astfel de spaţii?
3. O dată, am simţit cum îmi ţineam în frâu deşertăciunea;
4. iar într-un alt moment, cum o apă din mine s-a despărţit în două. Puteam atunci să merg pe o cărare!5. La puţin timp după aceea mă chinuiam să înaintez. Eram situat într-o mlaştină. Ştiam că de o parte şi de alta a ei existau ţărmuri. O fotografie alb-negru mă definea.
6. Într-un moment de mare sensibilitate m-am văzut înnotâd în apa din apropierea castelului cu ţărmuri. Pur şi simplu înnotam: o mână înainte, o alta înapoi, şi privind de deasupra, în jurul meu, alb ca o spumă, în apa verzuie. Era relaxant!7. Când te gândeşti că înainte de aceasta eram cu tabloul porumbelului şi al omului din al doilea plan în minte!

8. Prima oară, când mi-a venit în ochi imaginea cu ţărmurile, castelul era împresurat de o apă de un albastru fermecător, în cadrul căruia stăteau linii drepte, finite şi fosforescente. Aşa era apa atunci. Ma chema! Era atâta puritate!9. Nu demult de cele de mai sus scrise, parcă ieşisem din graniţele mele şi eram pe un tărâm al haosului. Neîmplinirea aceea din mine m-a dus, fără să îmi dau seama, în spaţiul haosului. Bolovanii aceea care se înpungeau continuu, ciocnirile acelea care debusolau,10. şi văpaia care a trecut prin mine ca un vârtej,


11. după care ca din propria-mi cochilie am scos capul pentru că totul reintrase în normal. Mult mai târziu aveam sa realizez că frecarea bolovanilor face sa apară muzica şi că ei regleaza faţa. Una dintre stările misterioase pentru mine va ramâne starea de bolovan, ca ceva premergător naşterii.12. Mă bucur într-un fel că cu ceva timp în urmă, dar fapt pentru care nu am voit să îmi fac caz, îmi amintesc că m-am visat fiind pe platoul din faţa castelului împresurat de apă, stăteam jos, ghemuit, ca în poziţia omului din al doilea plan. Nu mai eram în apă!13. Tabloul 1

privind în dreapta,
pe fundal cenuşiu
până sub tălpi,
cât să îl cuprind
drumul ce a fost,
drum cărămiziu,
ca un siaj de navă.
14. Vorba între noi
floare deschisă.

15. Am prins ceva despre cuvinte
ce se aşează pe lungul de dinainte16. şi că-i nevorba boboc de lalea neagră17. sau ca o chilă cu etambou şi etravă
sub cerul deschis.18. Pe un loc ce era jos,
între două culmi,
m-am văzut parte cu caolinul.19. Din vasul din faţă,
vas din acelaşi proaspăt pământ,
am luat să trag spre Dumnezeu
săgeţile promisiunii.
20. Privindu-mă din dreapta am înţeles că se roteau continuu, în sensul acelor de ceasornic, astfel încât doar Yang rămânea în sus, ca ceva care se pune, dând senzaţia de luminat, de mare sau de mult, adică de ceea ce este pozitiv şi are greutate.
Yin-ul era numai atunci când priveam în jos. Se vedea ca un fel de bulgăre negru. Când yin s-a rotit invers, s-a rotit până în ochii mei. Atunci Yang nu se putea vedea pe nici o parte.


21. palma deschisa in care eram, palma a unui sfant sau a Lui Dumnezeu, ce a venit din stanga.

22. curba in jurul calotei stangi in partea de sus lasandu-se pe ceafa, ca un curent electric care o strabate.
23. cutie craniana in intuneric cu molecula roz care se desprinde ca un produs de reactie.